Typisch België

Typisch België: reistips voor België

Het is misschien niet heel typisch Belgisch maar ik hou van België. Van onze vreemde staatsstructuur en nog de vreemdere haat-liefde verhouding tussen Vlaanderen en Wallonië. Van onze wafels en chocolade. Van onze voetbalgekte wanneer de Rode Duivels spelen.  

En we doen er vaak wat lacherig over, maar ons land heeft op toeristisch gebied ook echt wel wat te bieden. We hebben kastelen en kathedralen. We hebben heerlijke streekproducten en een eetcultuur om je vingers bij af te lekken. We hebben een stukje kust en tussen al onze verstedelijking rust en open ruimte in de Ardennen.

Niet te verwonderen dus, dat je op reislustig.be heel wat blogposts over België zal vinden. 

Inhoudstafel

Snelle reistips voor België

  • België is klein en heeft een goed openbaar vervoer (alhoewel we er graag op sakkeren). Je kan dus gemakkelijk een uitvalsbasis kiezen en van daaruit de rest van het land verkennen. Met de trein geraak je vanuit Gent, Brussel of Antwerpen gemakkelijk naar alle andere steden. Een auto is handig als je vooral de Ardennen wil verkennen.
  • België en Nederland gebruiken dezelfde stopcontacten. Geen wereldstekker nodig, dus dat is alvast handig. 
  • Neem altijd gemakkelijke (wandel)schoenen mee; we zijn berucht om onze kasseien.
  • Een trip naar België is niet compleet zonder een bezoek aan een frietkot (zie ook verder). Keuzestress? Met een “middelpak met mayonaise, (al dan niet met stoofvleessaus) en een boulette special” kan je niet missen.

Download jouw gratis reisplanner!

Met deze reisplanner van 10 pagina’s kun je je volledige reisroute plannen, je reisbudget vastleggen, je bagage samenstellen en nog veel meer…

Je e-mailadres wordt nooit aan derden doorgegeven! In onze privacy policy kan je nalezen hoe we met je gegevens omgaan.

Wat te zien in België: Top 10 bezienswaardigheden

Welke 10 bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen als je België bezoekt?

  1. Het uitzicht vanop de Sint-Michielsbrug in Gent, met voor jou de “3 torens van Gent” (de Sint-Niklaaskerk, het belfort en de Sint-Baafskathedraal) en links de prachtige Graslei en het Gravensteen dat in de verte van over de Leie piept.  Klik hier voor meer blogberichten over Gent.
  2. Om het maar 

Wat te proeven in België

Dankzij Bart Van Loo weten we nu dat we een nauwe historische band hebben met de Bourgondiërs. Misschien is dat ook de oorsprong van onze culinaire cultuur? 

Wij Belgen kunnen eten. Lekker eten zelfs. 10 gerechtjes of streekproducten die iedere toerist in ons land eens moet geprobeerd hebben:

  1. Frieten! En dan het liefst nog uit een frietkot. Toegegeven, er is een verschil in kwaliteit en het is niet altijd gemakkelijk om een goed frietkot te herkennen. Maar als je op een vrijdagvond een een lange rij wachtenden ziet staan, dan kun je er van op aan dat het daar goed is!
    Hoe wij Belgen onze frieten eten? Meestal met mayonaise, eventueel met stoofvleessaus of vergezeld van snacks. 
  2.  Wafels! 

Blogberichten over België

Download jouw gratis reisplanner!

Met deze reisplanner van 10 pagina’s kun je je volledige reisroute plannen, je reisbudget vastleggen, je bagage samenstellen en nog veel meer…

Je e-mailadres wordt nooit aan derden doorgegeven! In onze privacy policy kan je nalezen hoe we met je gegevens omgaan.