Dit was juli 2017

Geïnspireerd op deze bogpost van mede-reisblogger Marcella (check zeker haar interessante blog!), leek het me ook wel leuk om af en toe ook eens een glimp van het leven achter dit reisblog te geven.
Het begin van elke maand lijkt me een goed moment om terug te blikken op wat vorige maand gebracht heeft, en deze nieuwe maand zal brengen.

Zo zag juli 2017 er uit

Eerst en vooral betekende juli opnieuw gaan werken na een rondreis van 2 weken in het Westen van de USA. Het was niet alleen een wondermooie trip, maar ook voor mezelf een erg belangrijke. Het was immers de eerste keer dat ik als reisleider en -gids een groep van 22 personen naar mijn favoriete bestemming mocht leiden en gidsen. Het was een erg vermoeiende reis, met veel minder slaap dan anders, maar het was volledig “mijn ding”. Ik wil dit nog en vaker doen.
Enig nadeel: het is als vrijwilliger. Niet alleen is mijn eigen vakantie voor de rest van het jaar nu volledig opgesoupeerd (ook al met de reis naar India afgelopen januari), het is ook niet mogelijk om er een echt beroep van te maken, want je kan er niet van leven.
Als er echter iets is dat het reisleiden me geleerd heeft, is dat er voor elk probleem een oplossing is. Dus nu komt het erop neer om te kijken hoe ik het verder kan professionaliseren.

Voor de rest was het qua reizen kalmpjes, alhoewel ik wel geprofiteerd heb van onze Nationale Feestdag (voor de Nederlandse lezers: die valt in België op 21 juli) die dit jaar op een vrijdag viel. Het verlengd weekend was perfect om nog eens terug te keren naar een streek die ik als kind bijna elke vakantie bezocht heb: Stavelot, Malmédy en de Hoge Venen. Je kan hier mijn blogpost met enkele praktische tips lezen.

Monschau bezienswaardigheden

Verder betekende juli ook de terugkeer van fantasyreeks Game of Thrones (jeej!), en om dat te vieren heb ik een korte lijst samengesteld met enkele van de mooiste filmlocaties.

Wat staat er gepland voor augustus 2017

Ook augustus zal eerder rustig worden, maar op zich is dat niet erg. Ik heb nog zoveel om over te schrijven en ongeveer 10 jaar aan reizen in te halen!
Wél maak ik al zeker een uitstap in eigen land, naar Damme, voor velen één van de meest pittoreske stadjes van België. Ik ben alvast benieuwd.

De laatste donderdag van augustus, en dit jaar is dat de 31ste, is het weer Katuit in Dendermonde. Verleden jaar heb ik er een kort verslagje over geschreven, en als het weer meezit, ben ik er ook dit jaar weer bij.

Verder alvast op de planning voor devaliesvanmalies.be:

  • Praktische reistips voor Napels, het laatste deeltje van de reeks over de Amalfikust
  • De 10 mooiste tempels van Angkor, want er is meer te zien dan enkel Angkor Wat
  • Bijzondere plekjes om de zonsondergang in de Grand Canyon te zien
  • Ongetwijfeld ook tips voor Damme, na mijn bezoek
  • Tips om de tijd bij een lange vliegtuigtransfer wat sneller te doen voorbijgaan
  • en nog zoveel meer!

Ik heb ook mijn televisie-abonnement opgezegd, om zo meer tijd te kunnen maken voor al die boeken waar ik al zolang aan wil beginnen. Eerste in de rij: Travels with Charley van John Steinbeck, over zijn reis doorheen het Amerika van de jaren ’60, in het gezelschap van poedel Charley. Misschien zie je er in de loop van augustus een review over verschijnen :-).

Hebben jullie speciale plannen of voornemens voor augustus?