Top

Reizen hoeft niet altijd fysiek. Films, games, tv-series en boeken kunnen je ook brengen naar de meest exotische oorden of zelfs “galaxies far far away”.
Dit weekend bracht ik samen met een goede vriend een bezoek aan FACTS in Gent, de Belgische beurs voor fans van fantasy, sci-fi, comics, manga… Ik leg specifiek de nadruk op Belgisch, want we lopen er ook heel wat landgenoten van over de taalgrens tegen het lijf, “omdat dit nu eenmaal de grootste beurs van het land is”, vertellen een “Padme Amidala” en “Obi -Wan Kenobi” uit Star Wars  – maar nu afkomstig uit Namur – ons. Het koppel is prachtig verkleed in zelfgemaakte kleren waar ze meer dan een jaar aan gewerkt hebben.
En dat is het bijzondere aan FACTS. Naast de vele standjes van gespecialiseerde zaken die allerhande film, games en tv-series merchandise verkopen, en de illustere gasten die elke editie indrukwekkender worden, is het een plek waar je als volwassene eens even kan doen alsof (of toont dat je doet alsof) en je iemand helemaal anders kan zijn, van een tovenaarsleerling in Hogwarts (net als Harry Potter), een Elf in Midden-Aarde, een Disney-prinses of iemand/iets helemaal anders, gewoon omdat het leuk is. En het is geweldig om te fotograferen! Je vindt alle foto’s op mijn Flickr-pagina.

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen, fotografie, lekker eten en geschiedenis. Met Reislustig.be wil ik je graag inspireren voor jouw volgende avontuur, ver of dichtbij. Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

post a comment