Ik kreeg de kans van Fotofabriek.nl om een fotoboek te testen. Omdat het me een goede aanzet leek om eindelijk nog eens werk te maken van een fotoboek, zei ik daar met veel plezier ja op.
Misschien moet ik maar al meteen met een bekentenis starten: ik kende Fotofabriek ook van tevoren al. Ik heb er al eerder besteld, en was altijd al tevreden over het resultaat. Dus ik had grote verwachtingen voor mijn fotoboek. Werden deze ingelost? Je leest het hieronder 😉 .

Ik heb als “test” een vrij minimalistisch fotoboek van mijn laatste citytrip naar Parijs gemaakt. Het werd een A4-hardcover met 24 pagina’s. Voor de rest geen speciale papiersoorten of afwerkingen, maar puur het basic model.

 

Opmaak van het fotoboek

Ik ben een fan van InDesign en Photoshop en maak eigenlijk vooral daarin mijn fotoboeken op (en je kan documenten opgemaakt in Photoshop of InDesign ook uploaden naar de site van fotofabriek), maar voor deze review heb ik de software van Fotofabriek.nl zelf gebruikt.
Het goede nieuws: er is een Mac-versie, de software werkt vrij intuïtief, snel en gemakkelijk, en het uiteindelijke gedrukte boek is helemaal zoals ik had opgemaakt in de software.
Het iets minder goede nieuws: als je InDesign of Photoshop gewoon bent, mis je toch wel enkele tools die in de Adobe-software zo vanzelfsprekend zijn, zoals het aangeven van uitlijningen. Nu heb ik soms met een latje zitten meten of alles ongeveer in het midden stond. Houd er ook rekening mee dat de software foto’s in de werkruimte raar rangschikt: in plaats van foto01, foto02, foto03… maakt hij er foto01, foto11, foto12… en dan pas foto02 van. Heb je massa’s foto’s, dan verdeel je ze best nog eens in onder in submapjes, alvorens met de software te werken.

Wachten op de bestelling

Het fotoboek was snel opgeladen… en dan is het ongeduldig wachten geblazen op het resultaat. Fotofabriek.nl hield me netjes op de hoogte van de vooruitgang. Zo kreeg ik na enkele dagen een mailtje waarin ik zag hoe de cover van mijn fotoboek gedrukt en gemaakt werd. Erg leuk.

En dan is het zover…

6 werkdagen later was het zover! Daar was mijn fotoboek. En zoals verwacht, ben ik zeer tevreden van het resultaat. Het standaardpapier heeft een zachte glans en laat de kleuren mooi uitkomen. Ik had er speciaal ook enkele nachtfoto’s ingezet, en het zwart komt goed uit. De rugbinding is stevig.
Je kan indien gewenst ook heel wat extra’s bestellen, zoals andere papiersoorten of een vlakliggend boek, maar het standaardpapier is zeker al van goede kwaliteit.

 

Ga ik nog bestellen bij fotofabriek.nl?

Jazeker, ik blijf een tevreden klant. Wat me er ooit in het begin deed bestellen, waren niet alleen de geweldig goede reviews, maar ook het feit dat het fotoboek in house, bij hen ter plekke, gemaakt wordt. En voor de Belgische lezers: de verzendkosten naar België zijn dezelfde als voor Nederland.

Vond je dit bericht interessant? Dan kan je me volgen op Facebook.
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten, handige reistips en ander reisnieuws 🙂 !

Ik mocht van fotofabriek.nl gratis een fotoboek maken en testen. Deze sponsoring heeft geen enkel invloed op mijn bespreking van het fotoboek.

Deel: