Fotoboek bij Fotofabriek.nl

Ik kreeg de kans van Fotofabriek.nl om een fotoboek te testen. Omdat het me een goede aanzet leek om eindelijk nog eens werk te maken van een fotoboek, zei ik daar met veel plezier ja op.
Misschien moet ik maar al meteen met een bekentenis starten: ik kende Fotofabriek ook van tevoren al. Ik heb er al eerder besteld, en was altijd al tevreden over het resultaat. Dus ik had grote verwachtingen voor mijn fotoboek. Werden deze ingelost? Je leest het hieronder 😉 .

Ik heb als “test” een vrij minimalistisch fotoboek van mijn laatste citytrip naar Parijs gemaakt. Het werd een A4-hardcover met 24 pagina’s. Voor de rest geen speciale papiersoorten of afwerkingen, maar puur het basic model.

Opmaak van het fotoboek

Ik ben een fan van InDesign en Photoshop en maak eigenlijk vooral daarin mijn fotoboeken op (en je kan documenten opgemaakt in Photoshop of InDesign ook uploaden naar de site van fotofabriek), maar voor deze review heb ik de software van Fotofabriek.nl zelf gebruikt.
Het goede nieuws: er is een Mac-versie, de software werkt vrij intuïtief, snel en gemakkelijk, en het uiteindelijke gedrukte boek is helemaal zoals ik had opgemaakt in de software.
Het iets minder goede nieuws: als je InDesign of Photoshop gewoon bent, mis je toch wel enkele tools die in de Adobe-software zo vanzelfsprekend zijn, zoals het aangeven van uitlijningen. Nu heb ik soms met een latje zitten meten of alles ongeveer in het midden stond. Houd er ook rekening mee dat de software foto’s in de werkruimte raar rangschikt: in plaats van foto01, foto02, foto03… maakt hij er foto01, foto11, foto12… en dan pas foto02 van. Heb je massa’s foto’s, dan verdeel je ze best nog eens in onder in submapjes, alvorens met de software te werken.

Wachten op de bestelling

Het fotoboek was snel opgeladen… en dan is het ongeduldig wachten geblazen op het resultaat. Fotofabriek.nl hield me netjes op de hoogte van de vooruitgang. Zo kreeg ik na enkele dagen een mailtje waarin ik zag hoe de cover van mijn fotoboek gedrukt en gemaakt werd. Erg leuk.

En dan is het zover…

6 werkdagen later was het zover! Daar was mijn fotoboek. En zoals verwacht, ben ik zeer tevreden van het resultaat. Het standaardpapier heeft een zachte glans en laat de kleuren mooi uitkomen. Ik had er speciaal ook enkele nachtfoto’s ingezet, en het zwart komt goed uit. De rugbinding is stevig.
Je kan indien gewenst ook heel wat extra’s bestellen, zoals andere papiersoorten of een vlakliggend boek, maar het standaardpapier is zeker al van goede kwaliteit.

 

Ga ik nog bestellen bij fotofabriek.nl?

Jazeker, ik blijf een tevreden klant. Wat me er ooit in het begin deed bestellen, waren niet alleen de geweldig goede reviews, maar ook het feit dat het fotoboek in house, bij hen ter plekke, gemaakt wordt. En voor de Belgische lezers: de verzendkosten naar België zijn dezelfde als voor Nederland.

Vond je dit artikel interessant?
Dan kan je me volgen op Facebook 🙂 !
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten en ander reisnieuws.

Ik mocht van fotofabriek.nl gratis een fotoboek maken en testen. Deze sponsoring heeft geen enkel invloed op mijn bespreking van het fotoboek.

Over de auteur

Marie-Lise

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen (tja), fotografie, de geur van de lente en een bos na regen, en pizza met zeevruchten en olijven. Ik reis erg graag naar de westkant van de de VS, met haar prachtige, veelzijdige natuur en San Franscisco! Maar plekken als Petra en Jerash in Jordanië en Angkor Wat behoren ook tot mijn absolute favorieten.

Reacties

 1. ik vindt het altijd veel werk maar wat is het toch leuk om een fotoboek in je handen te hebben als die helemaal klaar is!

  1. Dat is het zeker! Maakt het vele werk helemaal goed 🙂

 2. Dat ziet er heel mooi uit. Handig dat je zo online een fotoboek kunt maken. Veel makkelijker dan met lijm.

  1. Al heeft met lijm ook zeker zijn charme 🙂

 3. Wat een mooi boek, zo komen je prachtige foto’s heel mooi tot zijn recht! Ik maak eigenlijk veel te weinig fotoboeken :O

  1. Dank je wel, en ik ook hoor 🙂

 4. Ik vind het ook altijd fijn om mijn fotoboeken daar te bestellen 🙂

  1. Ja, het is goede kwaliteit hé

 5. Oh wauw, dit is wel het mooiste fotoboek wat ik tot nu toe gezien heb! Ik ga even goed kijken hoe het werkt en als het meevalt m’n trouwboek hier maken! Hij’s echt anders dan anders, vind ik leuk! Top artikel.

  1. Dank je wel 😉 – De kwaliteit is ook voor trouwboeken mooi, denk ik 🙂

 6. Prachtige foto’s heb je in je boek gezet. Ziet er heel mooi uit. Zelf heb ik nog nooit een fotoboek gemaakt

  1. Dank je wel 🙂 En als je tijd hebt, echt eens doen. Het is fijn om het boek achteraf vast te houden 🙂

 7. Ik maak altijd fotoboeken via de Hema maar dit boek ziet er ook goed uit. Fijn dat het programma ook heel gebruiksvriendelijk is.

 8. Wat mooi fotoboek! Love fotoboek. En ik moet nog veel fotoboek maken, het kost wel veel tijd om de foto`s uit te zoeken

  1. Dat is inderdaad helaas zo!

 9. Ziet er erg leuk uit! Ik heb wel vaker fotoboeken bij hun besteld. Altijd tevreden ermee!

 10. Waauw wat heb je een mooi fotoboek gemaakt! Erg leuk met dat witte. Dikke aanrader!

  1. Dank je wel 🙂

Schrijf hier je bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *