Over Reislustig.be

Reislustig.be is de reisblog van Marie-Lise Van Wassenhove, half de dertig en een bezige bij. Ik hou van dingen ontdekken (op papier en “in het echt”, ver en dichtbij), mensen ontmoeten, verhalen horen en leren vertellen, de geur van een bos na een fikse regenbui (blijkbaar heet dat “petrichor”) en pizza met calamares en zwarte olijven.

Mijn ouders hadden vroeger een buitenverblijf in de Ardennen, waar we elke vakantie – tot vervelends toe – naar toe gingen (al kan ik het nu wel weer meer appreciëren). Met mijn allereerste loon heb ik een reis naar Amerika geboekt, alleen. Natuurlijk had ik schrik. Maar de drang om de wereld te ontdekken was veel groter.

Het was een ongelofelijke ervaring, die me niet alleen uit mijn comfort zone, maar ook uit “de Vlaamse klei” getrokken heeft. Ik ben onderweg mezelf tegengekomen. Ik heb mijn plan leren trekken. En ik heb geweldige mensen ontmoet.

Deze eerste reis heeft me allemaal alleen maar meer zin gegeven om te blijven reizen, ontdekken, zien, voelen, proeven, horen, ruiken en leven. En om dit delen, via deze reisblog, maar ook als reisleider. In 2017 heb ik een eerste groepsreis (22 personen) naar de westkust van de Verenigde Staten begeleid en rondgeleid, en het smaakt naar meer.

Ondertussen ben ik volop aan het bekijken hoe ik het reizen en toerisme meer in mijn professionele loopbaan kan integreren. Veel ideeën, en ook veel struikelblokken… maar waar een wil is, is een weg 🙂

Tekst & foto

Alle teksten en foto’s en andere inhoud op de site zijn eigendom van reislustig.be (tenzij uitdrukkelijk vermeld van niet) en auteursrechtelijk beschermd.
Het streelt mijn ego dat je een foto of tekst zodanig mooi vindt dat je hem ook op je eigen site wil zetten, maar laat me dat dan graag even op voorhand weten :-). Je kan me hier contacteren.