Dit was 2017

Dit was 2017

Het is een cliché, maar daarom helaas niet waar. Wat vliegt de tijd! En elk jaar sneller.

2017 was een jaar om voor heel wat zaken dankbaar te zijn. Ik heb 2 grote reizen kunnen doen, en heb ook in België wat bezocht. Helaas legt 2017 ook meteen de grootste uitdaging voor 2018 bloot: focus! Ik heb geweldige zaken mogen zien en beleven in 2017… en er is bijna niets van terug te vinden op dit blog!
Dus hierbij alvast mijn belangrijkste voornemen voor 2018: me niet te veel laten afleiden, doorbijten en en reislustig.be beter opvolgen. 🙂

En dan nu het overzicht!

Januari 2017

Verleden jaar is meteen goed gestart met een geweldige reis naar Rajasthan in India. Ik ben al langer geïntrigeerd door de geuren en kleuren van het Indische subcontinent en mijn eerste kennismaking  viel niet tegen.
De reis was georganiseerd door Namaskar India Tour (die ik alleen maar kan aanraden) en ging langs de verschillende paleizen van Rajasthan, naar de Taj Mahal in Agra, met ook nog een “citytrip” naar Varanasi.
Zoveel gezien, zoveel beleefd en nog zoveel te schrijven… 🙂

Juni 2017

Juni betekende D-day. Die maand heb ik mijn eerste reis als reisleider begeleid naar het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is een streek die ik redelijk goed ken en ik waar ik altijd zeer graag naar terugkeer. Maar mijn God, wat een werk om alles voor te bereiden (de volle 3 maanden, elke avond na het werk en elk weekend)! En hoewel de reis erg verrijkend was, vooral dan op persoonlijk vlak, was ook het zeer vermoeiend. En toch kriebelt het om dit meer te doen. Nu is het als vrijwilliger, dus misschien moet ik eens kijken hoe ik er mijn brood mee kan verdienen… Wie een idee heeft, mag je me altijd contacteren 😉

Juli 2017

In juli was ik even terug in de Hoge Venen, een regio waar ik als kind veel vakanties heb doorgebracht, met nu ook een daguitstap naar Monschau. Het was maar enkele dagen, een verlengd weekend, maar heeft ongelofelijk veel deugd gedaan.

Hoge Venen bezienswaardigheden

Augustus 2017

In augustus stond er nog een uitstap in eigen land op het programma, deze keer naar Damme, een stadje net naast Brugge. Klein, maar met een mooi historisch centrum en prachtige natuur om te wandelen.

Damse Vaart

September 2017

Het was sinds de overgang van 1999 naar 2000 dat ik in Parijs geweest ben, en daar heb ik dit jaar eindelijk wat aan gedaan. En wat hadden we geluk met het weer! We hebben op 2 dagen tijd meer dan 35 km gewandeld (ik wist zelfs niet dat ik dat kon) en vooral genoten van een prachtige nazomer in de Franse hoofdstad. Nog een voornemen, maar voor alle jaren, en niet enkel 2018: elk jaar minstens 1 keer naar Parijs te gaan en de stad telkens wat beter leren kennen.

Wat brengt 2018?

In januari staat er alvast Fez in Marokko op het programma. Ik heb geen idee wat te verwachten, maar misschien is dat voor een controlefreak als mezelf eens niet slecht.

Verder zal ik opnieuw een VTB-reis als reisleider begeleiden, deze keer naar Ierland, in juli. Het programma ziet er zeer boeiend, maar ook stevig uit. Aangezien het toch al even geleden is dat ik er zelf geweest ben, zal ik de maanden ervoor weer weten van doen.

En dan als alles goed gaat, ga ik in het najaar van 2018 samen met mijn bestie voor een dikke 2 weken naar Java en Bali. Dan hebben we onze “Eat Pray Love“-cyclus afgewerkt (met ook eerst Napels, dan India, om te eindigen in Indonesië).

Voor de rest zou ik volgend ook nog eens naar Frankrijk willen: Normandië, Bretagne of de kastelen van de Loire. Ik ken het land veel te weinig, een schande als romanist.

Enfin, het wordt wat puzzelen om het beste uit 2018 te halen qua vakantiedagen, maar ik heb er in ieder geval veel zin in.

Heb jij al plannen voor 2018?

Vond je dit artikel interessant?
Dan kan je me volgen op Facebook 🙂 !
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten en ander reisnieuws.

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen, fotografie, de geur van de lente en een bos na regen, en pizza met zeevruchten en olijven. Ik reis graag ver en dichtbij, op zoek naar nieuwe verhalen die de wereld net weer wat meer te begrijpen maken.

Volg Reislustig ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

24 Comments

 • esther
  29 december 2017

  Wat ga je nog een mooie trips maken in 2018. Bretagne kan ik je zeker aanraden. Op de blog staat een mooi verslag ervan!

 • Vera
  29 december 2017

  Wauw leuk.om zo te lezen! Veel bloggers doen dat nu, zelf kan ik dat niet hoor te veel onthouden

 • Jessica
  29 december 2017

  Wauw wat een gave dingen heb je gedaan dit jaar en wat een prachtige foto’s! Heel veel mooie dingen ook nog in het vooruitschiet, leuk!

 • Judith
  29 december 2017

  echt fantastisch al die reizen! Dat mis ik dan wel eens hoor, ik was toen ik jong was ook zo een nomad

 • Tamara
  30 december 2017

  Mooi jaar heb je gehad leuke samenvatting op naar een mooi 2018

 • Manon
  30 december 2017

  Wauw geweldig wat heb jij een mooie reizen gemaakt in 2017!!

 • Nicole Orriëns
  30 december 2017

  Ik vind het mooi dat je de lessen die je in 2017 leerde meteen toepast in 2018! Veel succes gewenst alvast!

 • Marcella
  30 december 2017

  Mooie bestemmingen bezocht je in 2017, fijn reisjaar! Toffe plannen voor 2018 ook al, Bali & Java lijken me zo mooi! Veel plezier in Fez!

 • Ann
  31 december 2017

  Jeah… rocking the travel life! 🤩😘

 • Janet | thatonetime
  3 januari 2018

  Wat een mooi reisjaar heb je gehad. Ik heb veel goeds over Fez gehoord en gezien. En als reisleidster aan de bak… goed bezig! Veel plezier in 2018.

 • Nicole Orriëns
  5 januari 2018

  Ik vind ook dat de tijd enorm snel voorbij gaat. Ongelofelijk dat we alweer leven in 2018!

 • Mariëlle | Me-licious
  8 januari 2018

  super toffe dingen heb je gedaan dit jaar en wat een prachtige foto’s zeg! ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je…

Post a Comment

Mis geen reisinspiratie!
Ontvang nieuwe berichten
rechtstreeks in je mailbox.
Ik schrijf me in!