Dit was oktober 2017

Wow, we zijn bijna november! De blaadjes beginnen nu volop van de bomen te vallen, en met de wijziging naar winteruur is het ‘s avonds ineens een pak sneller donker.  Winter is coming. 

Genesteld in de zetel, onder een dekentje, een kop warme soep binnen handbereik, helaas zonder knisperend haardvuur maar wel met de laptop op de schoot, blik ik niet alleen even terug op wat oktober 2017 bracht, maar ook vooruit op wat de komende maanden kunnen brengen.

Zo zag oktober 2017 er uit

Het grootste nieuws op persoonlijk vlak is ongetwijfeld dat ik een huis gekocht heb, zo eentje waar ik altijd al in heb willen wonen, met krakende plankenvloer, hoge plafonds en “een hoek af”. Eind december is het officieel van mij. Dan volgen in januari-februari nog enkele werken, en met wat geluk kan ik er tegen eind februari in. Hopelijk is tegen dan ook mijn appartement verkocht (met meteen ook een einde aan de stress en slapeloze nachten!).
In ieder geval heeft dit wel wat weerslag op het reizen. Het is toch financieel wat opletten, en de verhuis en alle rompslomp vragen voorbereiding en tijd. Maar dat zien we dan wel weer. Sowieso is er zeker nog geen tekort aan inspiratie!

Begin oktober had ik ook reünie met “mijn groep” van de USA Hoogtepunten van het Zuidwesten-reis die ik in juni heb begeleid als reisleider en -begeleider. Het werd een fijne namiddag van bijpraten en herinneringen ophalen, zeker ook dankzij het indrukwekkende filmpje dat iemand van de groep gemaakt heeft. Wat hebben we toch geweldige zaken gezien! En ik heb daar nog helemaal niets over geschreven voor dit blog, buiten enkele tips voor de zonsondergang aan de Grand Canyon. Opnieuw: er is geen tekort aan inspiratie 🙂 !

Oktober betekent ook FACTS, het grootste Comic Con event van de Benelux. Naast sterren spotten, is het een paradijs voor portretfotografen. Ik heb alleen maar het grootste respect voor de creativiteit van de cosplayers die met veel toewijding en liefde hun kostuums tot erg hoge niveaus tillen. Een blogpost met enkele portetfoto’s mocht dan ook niet ontbreken.

Verder verscheen er deze maand ook een bericht met mijn 10 tips voor Dublin (in de categorie “Wat te doen”), en geef ik ook enkele tips hoe je het als vrouwelijke reiziger veilig(er) kan houden in India.

Wat staat er gepland voor november 2017

November begint normaal gezien meteen aan de Belgische kust, in Oostende, met een kleine familiesamenkomst. Als het weer meevalt en er is tijd, dan trek ik er even op uit in de stad, met een insteek die ik nog even moet zoeken 😉 …

Voor de rest zullen het vooral berichten worden over de Westkust van de USA en Rajasthan, twee streken waar ik dit jaar naartoe geweest ben, en waar zoveel over te vertellen is. Misschien is er ook wat ruimte voor Jordanië.

November wordt voor mij dus vooral een maand met reizen op papier en in het verleden.
Hebben jullie speciale plannen of voornemens voor november?

Vond je dit bericht interessant? Dan kan je me volgen op Facebook.
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten, handige reistips en ander reisnieuws 🙂 !

Over de auteur

Marie-Lise

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen (tja), fotografie, de geur van de lente en een bos na regen, en pizza met zeevruchten en olijven. Ik reis erg graag naar de westkant van de de VS, met haar prachtige, veelzijdige natuur en San Franscisco! Maar plekken als Petra en Jerash in Jordanië en Angkor Wat behoren ook tot mijn absolute favorieten.

Reacties

 1. Wat een prachtig citaat van Anne van het Groene Huis! Ik was die vergeten, maar Anne heeft helemaal gelijk. Oktober is prachtig.

  1. Oooh, ik ben zo gewoon van het in Engels te lezen dat ik niet wist dat “Green Gables” vertaald is als het “Groene Huis”. Mmmm, ik denk dat Anne het zelf ook nogal “gewoontjes” zou vinden 🙂
   Heb je al “Anne with an E” op Netflix gezien?

 2. Gefeliciteerd met het kopen van een huis! Wat gaaf! Hier staat er in november weinig op de planning. Onze dochter wordt 4 en Sinterklaas komt naar Nederland. Daar zal het vooral om draaien haha

  1. Ooh? Komt Sinterklaas bij jullie in november? Bij ons is dat op 6 december. Maar waar ik woon, komt Sint-Maarten, en dat is 11 november 🙂

 3. Wat leuk dat je zo een overzicht doet van de maand! Ziet er goed uit zeg! Op naar je plannen voor november! 🙂

  1. Haha, die lopen nu al wat in het honderd ;-), maar daar dienen plannen voor 🙂

 4. Gefeliciteerd met de aankoop van jullie huis. De maand november zal bij mij in het teken staan van de voorbereidingen op Sinterklaas

  1. Oh, ik heb het huis alleen gekocht hoor. Het is nog een beetje vroeg in de relatie om al met 2 een huis te kopen 🙂 Veel plezier met de voorbereidingen voor de komst van de Sint 🙂

Schrijf hier je bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *