Verleden week zat er een verrassend (en leuk!) mailtje in mijn mailbox van Jantina, collega-blogster van de toffe site jantinascheltema.nl, met geweldige – écht geweldige – (reis)fotografie en leuke reisverhalen. Ze heeft Reislustig.be genomineerd voor een Liebster Award!

Een… wat-Award?

De Liebster-Award werd in het leven geroepen door een Australische blogster met als nobel doel nieuwe blogs en bloggers met elkaar in contact te brengen en onderling een duwtje in de rug te geven.
Er zijn enkele regels aan het aanvaarden van de Liebster-Award-nominatie verbonden. Zo mag ik jullie warm maken voor mijn favoriete blog (niet per se nieuw), enkele vraagjes over mezelf beantwoorden en, last but not least, op mijn beurt 5 nieuwe blogs nomineren.

Let the games begin!

Warm aanbevolen

“Mijn favoriete blog”… Niet gemakkelijk, want er zijn heel wat toffe blogs in onze Nederlandstalige blogosphere. Maar omdat regels regels zijn, moet ik er eentje uitpikken, en dan valt mijn keuze op Soms Ook Heimwee. Met prachtige foto’s en erg fijn geschreven reisverhalen maakt Yannick je warm voor de mooiste reizen ver en dichtbij. Het is steeds een plezier een nieuw avontuur (want zo lezen zijn berichten) te mogen meebeleven. Dus van ganser harte en met enthousiasme aanbevolen :-).

Getting to know reislustig.be

Volgende gedeelte: de vraagjes over mezelf. Jantina heeft de vragen in het Engels gesteld – ik vermoed omdat ze ook Engelstalige blogs genomineerd heeft – en ik heb ze (een beetje uit luiheid) gewoon zo gehouden.
Hier gaan we.

1// Out of all the countries, you have visited, which one did you like the most?

Al meteen een moeilijke om te beginnen, want elk land heeft wel iets dat het sowieso de moeite maakt, van fascinerende geschiedenis tot eeuwenoude tempels, fijne mensen of adembenemende natuur. Maar als ik echt moet kiezen, dan zeg ik de Verenigde Staten, en dan vooral de westkant, met de kleuren van de Grand Canyon, de bijzondere veelzijdigheid van Death Valley en Yellowstone, de oneindigheid van Canyonlands, het bruisende San Francisco…. Ik ben er nu al 3 keer geweest, en het zal nooit tegensteken 🙂 !

2// What is the most extreme thing you have ever done?

Euh, ik denk afgelopen januari, toen we door omstandigheden zo’n 150 km/uur over de Indische weg raasden vanuit Agra naar Delhi, om daar onze vlucht naar Varanasi te halen. Het was gelukkig wel het beste stuk weg waar we in India over gereden hebben, zonder overstekende koeien, maar het blijft een hallucinante ervaring.

3// Bike or Train?

De fiets, hoewel ik ook erg vaak met de trein reis. Ik heb nog maar 5 jaar mijn rijbewijs, en tot mijn 30ste deed ik bijna alles te voet, of met de fiets of trein 🙂 .
De fiets geeft meer mogelijkheden om dingen in je op te nemen. Een avondlijke tocht op gammele fietsen tussen de eeuwenoude tempels van Polonnaruwa in Sri Lanka blijft sowieso een van mijn mooiste reisherinneringen.

4// What/Who inspires you to travel this world?

De geschiedenis en het verlangen om zaken te begrijpen, om te zien hoe bepaalde dingen gegaan zijn zoals ze gegaan zijn, en ze ter plekke te voelen en te ervaren. Ontmoetingen met mensen en verhalen horen. Mezelf uitdagen en vooroordelen doorprikken.

5//  What is the best memory that you have while travelling?

Er zijn er zoveel! Opnieuw: als ik echt moet kiezen dan deze: een zonsondergang aan Mesa Arch in Canyonlands NP. De droge warmte, de uitgestrektheid van het landschap dat langzaam van oranje naar donkerrood kleurt, no sound but the wind (die met je haren speelt), en de heerlijke geur van juniper trees. Zalig!

6//  Apple or Samsung?

Op dit moment nog Apple, maar dat zou in de toekomst gerust kunnen veranderen. De verplichte updates van Apple, die zelden echt een verbetering zijn – soms zelfs het tegendeel, beginnen mijn keel uit te hangen. Ik heb het laatste iOS nog niet binnengehaald.

7//  What is the scariest thing you have experienced while travelling?

Ik moest al even denken, maar in Sri Lanka ben ik vrij zwaar ziek geworden. Van mijn 3 weken daar heb ik 1 week in het ziekenhuis doorgebracht, met 6 spuiten antibioticum per dag. Ik was via een mug besmet geraakt met een streptokokken-bacterie en heb eigenlijk best wel geluk gehad. Heel even vreesde ik dat mijn arm afgezet moestworden, maar de besmetting raakte gelukkig onder controle en uiteindelijk kwam alles goed. Eeuwige dankbaarheid ook voor een medereiziger die me helemaal begeleid heeft, toen ik al lang van de wereld was. Here’s to you, Gert-Jan 🙂 !

8// Given the choice of anyone in the world whom would you want as a dinner guest and why?

Wow. Dit vind ik een erg moeilijke vraag. Er zijn zoveel interessante mensen… Ik zal het mezelf al wat gemakkelijker maken, en niemand kiezen uit het verleden of een fictief persoon (dus geen Jane Austen, Indiana Jones of Scarlett O’Hara). Misschien Barack Obama.

9// For what in your life do you feel most grateful?

Cliché waarschijnlijk, maar daarom niet minder waar. Het feit dat ik (in het algemeen) gezond ben, geweldige mensen tot mijn vrienden en familie en als significant other mag rekenen, en dat ik ergens geboren ben waar ik kansen krijg om dingen te ondernemen, want dat is als vrouw niet overal mogelijk.
Oh, en het internet 🙂 .

10//  Would you ever travel the world in a camper van?

Ja, waarom niet 🙂 ?

11// When you have a writer’s block what do you do to work it out?

Ooh, ik heb nog zoveel neer te schrijven dat ik voor de komende 10 jaar geen writer’s block voorzie. Ik heb eerder last van het omgekeerde: de tijd vinden om het allemaal neer te pennen 🙂 .

En de genomineerden zijn…

*tromgeroffel*

En dit zijn mijn 5 genomineerden, in willekeurige volgorde:

1// La Vie de Stephanie: Stephanie, is Nederlandse woont op dit ogenblik met haar partner, zoontje en heel wat huisdieren in la douce France. In haar blog vertelt ze je over haar leven in Frankrijk en neemt ze je af en toe ook mee naar verre bestemmingen, zoals Cambodja en Myanmar.

2// Just Go Global: Kimberley heeft al heel wat landen bezocht, en daar vertelt ze je in haar blog meer over, bijgekleurd met sfeervolle en knappe foto’s. Check zeker eens haar blogpost over Abu Dhabi – het doet watertanden!

3// Billenbloot Kokosnoot: En de prijs voor beste domeinnaam gaat naar… Super domein (doet me denken aan “Kinderen voor kinderen” en iets van een onbewoond eiland)  van een super blog. Laura en Jelmer inspireren voor de mooiste reizen dankzij fijn geschreven artikels, praktische tips en knappe fotografie.

4// Waar is Aimy: Aimy neemt je mee op sleeptouw naar heel wat verre bestemmingen in Azië, zonder ook Europa en zelfs Leuven (waar ik lang ben “blijven pakken” na mijn studies) te vergeten. Ook haar voorgestelde rondreizen zijn handig voor wie er zelf op uit wil.

5// 2 Feel Free: Het reisvirus heeft ook bij Herma en haar partner toegeslagen. Op haar blog deelt ze hun ervaringen en praktische tips. Ook hun voorgestelde reisroutes komen erg van pas voor wie zelf die richting uitwil!

 

Vond je dit bericht interessant? Dan kan je me volgen op Facebook.
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten, handige reistips en ander reisnieuws 🙂 !

Deel: