Top

Verleden week zat er een verrassend (en leuk!) mailtje in mijn mailbox van Jantina, collega-blogster van de toffe site jantinascheltema.nl, met geweldige – écht geweldige – (reis)fotografie en leuke reisverhalen. Ze heeft Reislustig.be genomineerd voor een Liebster Award!

Een… wat-Award?

De Liebster-Award werd in het leven geroepen door een Australische blogster met als nobel doel nieuwe blogs en bloggers met elkaar in contact te brengen en onderling een duwtje in de rug te geven.
Er zijn enkele regels aan het aanvaarden van de Liebster-Award-nominatie verbonden. Zo mag ik jullie warm maken voor mijn favoriete blog (niet per se nieuw), enkele vraagjes over mezelf beantwoorden en, last but not least, op mijn beurt 5 nieuwe blogs nomineren.

Let the games begin!

Warm aanbevolen

“Mijn favoriete blog”… Niet gemakkelijk, want er zijn heel wat toffe blogs in onze Nederlandstalige blogosphere. Maar omdat regels regels zijn, moet ik er eentje uitpikken, en dan valt mijn keuze op Soms Ook Heimwee. Met prachtige foto’s en erg fijn geschreven reisverhalen maakt Yannick je warm voor de mooiste reizen ver en dichtbij. Het is steeds een plezier een nieuw avontuur (want zo lezen zijn berichten) te mogen meebeleven. Dus van ganser harte en met enthousiasme aanbevolen :-).

Getting to know reislustig.be

Volgende gedeelte: de vraagjes over mezelf. Jantina heeft de vragen in het Engels gesteld – ik vermoed omdat ze ook Engelstalige blogs genomineerd heeft – en ik heb ze (een beetje uit luiheid) gewoon zo gehouden.
Hier gaan we.

1// Out of all the countries, you have visited, which one did you like the most?

Al meteen een moeilijke om te beginnen, want elk land heeft wel iets dat het sowieso de moeite maakt, van fascinerende geschiedenis tot eeuwenoude tempels, fijne mensen of adembenemende natuur. Maar als ik echt moet kiezen, dan zeg ik de Verenigde Staten, en dan vooral de westkant, met de kleuren van de Grand Canyon, de bijzondere veelzijdigheid van Death Valley en Yellowstone, de oneindigheid van Canyonlands, het bruisende San Francisco…. Ik ben er nu al 3 keer geweest, en het zal nooit tegensteken 🙂 !

2// What is the most extreme thing you have ever done?

Euh, ik denk afgelopen januari, toen we door omstandigheden zo’n 150 km/uur over de Indische weg raasden vanuit Agra naar Delhi, om daar onze vlucht naar Varanasi te halen. Het was gelukkig wel het beste stuk weg waar we in India over gereden hebben, zonder overstekende koeien, maar het blijft een hallucinante ervaring.

3// Bike or Train?

De fiets, hoewel ik ook erg vaak met de trein reis. Ik heb nog maar 5 jaar mijn rijbewijs, en tot mijn 30ste deed ik bijna alles te voet, of met de fiets of trein 🙂 .
De fiets geeft meer mogelijkheden om dingen in je op te nemen. Een avondlijke tocht op gammele fietsen tussen de eeuwenoude tempels van Polonnaruwa in Sri Lanka blijft sowieso een van mijn mooiste reisherinneringen.

4// What/Who inspires you to travel this world?

De geschiedenis en het verlangen om zaken te begrijpen, om te zien hoe bepaalde dingen gegaan zijn zoals ze gegaan zijn, en ze ter plekke te voelen en te ervaren. Ontmoetingen met mensen en verhalen horen. Mezelf uitdagen en vooroordelen doorprikken.

5//  What is the best memory that you have while travelling?

Er zijn er zoveel! Opnieuw: als ik echt moet kiezen dan deze: een zonsondergang aan Mesa Arch in Canyonlands NP. De droge warmte, de uitgestrektheid van het landschap dat langzaam van oranje naar donkerrood kleurt, no sound but the wind (die met je haren speelt), en de heerlijke geur van juniper trees. Zalig!

6//  Apple or Samsung?

Op dit moment nog Apple, maar dat zou in de toekomst gerust kunnen veranderen. De verplichte updates van Apple, die zelden echt een verbetering zijn – soms zelfs het tegendeel, beginnen mijn keel uit te hangen. Ik heb het laatste iOS nog niet binnengehaald.

7//  What is the scariest thing you have experienced while travelling?

Ik moest al even denken, maar in Sri Lanka ben ik vrij zwaar ziek geworden. Van mijn 3 weken daar heb ik 1 week in het ziekenhuis doorgebracht, met 6 spuiten antibioticum per dag. Ik was via een mug besmet geraakt met een streptokokken-bacterie en heb eigenlijk best wel geluk gehad. Heel even vreesde ik dat mijn arm afgezet moestworden, maar de besmetting raakte gelukkig onder controle en uiteindelijk kwam alles goed. Eeuwige dankbaarheid ook voor een medereiziger die me helemaal begeleid heeft, toen ik al lang van de wereld was. Here’s to you, Gert-Jan 🙂 !

8// Given the choice of anyone in the world whom would you want as a dinner guest and why?

Wow. Dit vind ik een erg moeilijke vraag. Er zijn zoveel interessante mensen… Ik zal het mezelf al wat gemakkelijker maken, en niemand kiezen uit het verleden of een fictief persoon (dus geen Jane Austen, Indiana Jones of Scarlett O’Hara). Misschien Barack Obama.

9// For what in your life do you feel most grateful?

Cliché waarschijnlijk, maar daarom niet minder waar. Het feit dat ik (in het algemeen) gezond ben, geweldige mensen tot mijn vrienden en familie en als significant other mag rekenen, en dat ik ergens geboren ben waar ik kansen krijg om dingen te ondernemen, want dat is als vrouw niet overal mogelijk.
Oh, en het internet 🙂 .

10//  Would you ever travel the world in a camper van?

Ja, waarom niet 🙂 ?

11// When you have a writer’s block what do you do to work it out?

Ooh, ik heb nog zoveel neer te schrijven dat ik voor de komende 10 jaar geen writer’s block voorzie. Ik heb eerder last van het omgekeerde: de tijd vinden om het allemaal neer te pennen 🙂 .

En de genomineerden zijn…

*tromgeroffel*

En dit zijn mijn 5 genomineerden, in willekeurige volgorde:

1// La Vie de Stephanie: Stephanie, is Nederlandse woont op dit ogenblik met haar partner, zoontje en heel wat huisdieren in la douce France. In haar blog vertelt ze je over haar leven in Frankrijk en neemt ze je af en toe ook mee naar verre bestemmingen, zoals Cambodja en Myanmar.

2// Just Go Global: Kimberley heeft al heel wat landen bezocht, en daar vertelt ze je in haar blog meer over, bijgekleurd met sfeervolle en knappe foto’s. Check zeker eens haar blogpost over Abu Dhabi – het doet watertanden!

3// Billenbloot Kokosnoot: En de prijs voor beste domeinnaam gaat naar… Super domein (doet me denken aan “Kinderen voor kinderen” en iets van een onbewoond eiland)  van een super blog. Laura en Jelmer inspireren voor de mooiste reizen dankzij fijn geschreven artikels, praktische tips en knappe fotografie.

4// Waar is Aimy: Aimy neemt je mee op sleeptouw naar heel wat verre bestemmingen in Azië, zonder ook Europa en zelfs Leuven (waar ik lang ben “blijven pakken” na mijn studies) te vergeten. Ook haar voorgestelde rondreizen zijn handig voor wie er zelf op uit wil.

5// 2 Feel Free: Het reisvirus heeft ook bij Herma en haar partner toegeslagen. Op haar blog deelt ze hun ervaringen en praktische tips. Ook hun voorgestelde reisroutes komen erg van pas voor wie zelf die richting uitwil!

 

Vond je dit artikel interessant?
Dan kan je me volgen op Facebook 🙂 !
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe berichten en ander reisnieuws.

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen, fotografie, lekker eten en geschiedenis. Met Reislustig.be wil ik je graag inspireren voor jouw volgende avontuur, ver of dichtbij. Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Comments:

 • nov 06

  Super dat je de vragen zo hebt kunnen beantwoorden. Dat is ook een soort gave, haha. Je maakt zowat mee op je reizen, helaas ook het ziekenhuis 🙁

  reply...
 • nov 06

  Proficiat met je nominatie! Zo leren we je weer wat beter kennen ook!

  reply...
 • Sanne

  nov 06

  Gefeliciteerd met je nominatie, dat verdien je ook. 🙂 In een camper de wereld rond reizen lijkt mij ook leuk.

  reply...
 • nov 07

  Gefeliciteerd met je nominatie. Het is toch altijd leuk om waardering te krijgen voor het harde werken aan je blog

  reply...
 • nov 07

  Ik vind het leuk om je antwoorden te lezen. Bijzonder dat je het liefst met de fiets reist zeg. Daar kan ik me best wat bij voorstellen. Je bent dan veel meer onderdeel van het landschap ook lijkt me.

  reply...
 • nov 07

  Mag ik mee als je Barack aan tafel hebt zitten? Vind ik zo’n interessante man! Oja psssttt… gefeliciteerd natuurlijk!

  reply...
 • nov 07

  Altijd leuk om genomineerd te worden voor een liebster award. HOp die maneir leer je wat meer van de persoon achter een blog kennen Je hebt leuke blogs genomineerd!

  reply...
 • nov 07

  Gefeliciteerd met je nominatie. leuk je zo wat beter te leren kennen

  reply...
 • nov 07

  Ik vind vooral je reden om te willen reizen heel interessant. Zelf ben ik een enorme huismus, en snap niet altijd waarom iedereen altijd per se zo ver weg wil. Maar jouw argumenten snap ik wel.

  reply...
 • nov 07

  Proficiat met je nominatie en succes! Leuke blogs dat je voorstelde!

  reply...
 • nov 07

  Proficiat met je nominatie. Leuk ook om zo andere blogs te leren kennen

  reply...
 • Astrid

  nov 07

  Wat leuk, deze award! Gefeliciteerd.

  Mij lijkt het ook geweldig om naar de Verenigde Staten te reizen en dan inderdaad vooral het westen.

  Wat betreft Apple vs. Samsung ben ik het over het algemeen met je eens dat die updates soms heel irritant zijn. Ik heb ook een iPhone maar vooral vanwege het feit dat Apple verder is met toegankelijkheid zoals VoiceOver (ik ben nl. blind). Overigens is iOS 11.1 best fijn hoor.

  reply...
 • nov 07

  Wow, wat onwijs leuk dat je bent genomineerd zeg! Ik wist niet dat zo’n award bestond…
  en je nominaties, allemaal reisblogs. Lees je ook ander soortige blogs, of zoek je toch altijd automatisch naar travelblogs?

  reply...
 • nov 08

  Zo fijn dat je genomineerd bent, lijkt me heerlijk om wat bevestiging te krijgen ivm je blog 🙂

  reply...
 • nov 08

  Gefeliciteerd!! Ik duim voor je 🙂

  reply...
 • mirteblogt

  nov 08

  proficiat met de nominatie! Leuk om deze blog te ontdekken zeg!

  reply...
 • nov 08

  Proficiat – de Grand Canyon lijkt me inderdaad best een prachtig om te zien – ben er zelf nog niet geweest 🙂

  reply...
 • nov 09

  Jeetje met 150 km per uur over de weg reizen lijkt me inderdaad heel stressvol. Maar als je graag een vliegtuig wilt halen is het misschien wel nodig.

  reply...
 • nov 09

  Wat leuk dat je genomineerd bent! Ik heb deze tag ook ooit gedaan, echt supertof!

  reply...
 • nov 09

  Gefeliciteerd met je nominatie, ook kleinere blogs mogen wat aandacht krijgen

  reply...
 • nov 09

  Gefeliciteerd met de nominatie, succes!

  reply...
 • nov 09

  Leuk ik vind het altijd leuk om te lezen

  reply...
 • nov 10

  Ik kies ook voor Apple! Ik heb een Mac computer en ik heb een iPhone. Ik ben aan dit systeem gewend.

  reply...
 • nov 10

  Oh wat eng 150 km per uur in India. Dat zou echt niets voor mij zijn haha. Leuke tag!

  reply...
 • nov 11

  Dankjewel voor de nominatie! Superleuk! Ik ga er mee aan de slag!

  reply...
 • nov 13

  Gefeliciteerd met je nominatie, goed bezig!

  reply...
 • nov 15

  Leuk om je zo beter te leren kennen. Ik vond die liebster award toentertijd ook heel leuk, toen ik hem opeens kreeg.

  reply...
 • nov 26

  Wat leuk om te lezen en gefeliciteerd met je nominatie. Het is ook meteen een mooie intro van deze blog, die ik nog niet kende. Reizen is een heerlijk iets, dus ik vind het altijd leuk om andere reis bloggers te ontdekken. Zelf heb ik inmiddels 7 keer in Amerika gereisd. Alhoewel het niet op nummer 1 staat, is het zeker een favoriete reisbestemming door de schitterende natuur gebieden. Zelf ben ik vooral fan van Arches en Monument Valley. Als we het hebben over enge momenten tijdens het reizen, was dat een ruzie in Vietnam. We werden onterecht getarifeerd voor onze kamer en ik vertikte om dat te betalen. Toen werden de deuren gesloten, om ons te dwingen te betalen en de situatie werd dreigend toen er hulp werd gehaald. Ik schreef er ook een blog over.

  reply...
 • jan 11

  Wat een mooie naam voor een blog ‘Soms ook heimwee’. Dat spreekt me erg aan. Dank voor deze tip.

  reply...
 • jul 28

  Zeg, merci he! Ik ontdek het nu pas. Heel erg fijn om te lezen!

  reply...

post a comment