Wat te doen bij een lange transfer? 6 praktische tips

Het hoort bij verre vluchten zoals erwtjes bij worteltjes: de soms lange transfertijden. 2 uur wachten voor een volgende vlucht is nog vrij vlot te overbruggen, maar wat doe je als je 4 uur of meer door te worstelen hebt?
In deze blogpost geef je alvast enkele tips die een lange transfertijd doen voorbijvliegen (inclusief flauwe woordspeling):

Tip 1 :: Taxfree shoppen

In de meeste terminals zijn er wel een aantal winkeltjes waar je doorheen kan gaan (en die hopelijk ook open zijn op het moment dat je er bent). Ook al ben je niet van plan iets speciaal te kopen, het kan erg leuk zijn om door vreemde tijdschriften te bladeren, nieuwe boeken te ontdekken, wat te experimenteren met make-up (voor de dames dan) of kleding te passen om zo de tijd wat sneller vooruit te doen gaan.

Tip 2 :: De lokale keuken proeven

Het eten op luchthavens is vaak duurder dan elders, maar het is wel een leuke manier om kennis te maken met lokale gerechten en culinaire specialiteiten, zelfs al ben je er maar even. Ik vind het altijd fijn om vreemde dingen te proeven, al vermijd ik – als ik nog een vlucht voor de boeg heb – vettig eten. Kwestie van zonder te veel spijsverteringsproblemen op de volgende bestemming te geraken…

Tip 3 :: Op korte city trip

Moet je erg lang wachten voor je volgende vlucht? Waarom dan van de nood geen deugd maken en op korte city trip gaan? Sommige vliegvelden liggen niet zo ver van het centrum van de stad waar ze bijhoren. Als je dan een transfer van 8 of 10 uur hebt, heb je al snel 4 tot 5 uur om de stad te verkennen. Sommige vliegvelden bieden zelfs de optie voor een korte tour of een bezoek aan één van de lokale bezienswaardigheden. Houd er wel rekening mee dat je soms een visum nodig hebt om buiten het vliegveld te mogen. En let er uiteraard ook op dat je op tijd weer terug bent om opnieuw in te checken en door de douane te gaan. Het zou jammer zijn, mocht je uiteindelijk je vlucht missen…

Tip 4 :: Sport

Stramme spieren en pijnlijke benen van het lange stilzitten? Op sommige vliegvelden worden speciale sportgelegenheden of yogaruimten aangeboden, zodat je tussen je vluchten door even kan sporten. Je kan ook zelf je yogamatje meebrengen (het mag meestal wel mee in de handbagage) om in een rustig hoekje van het vliegveld wat oefeningen te doen. Of maak een ontspannen wandeling doorheen de terminal.

Tip 5 :: Btrfly

Dankzij de gratis app btrfly (ook wel “Tinder for Airports” genoemd) kan je kijken wie net als jij enkele uren te doden heeft op dezelfde luchthaven, en afspreken voor een shopping tocht langs taxfree winkels. Of waarom samen niet iets eten of drinken in één van de restaurants of bars?
Misschien vind je wel iemand die dezelfde richting als jij uitmoet, dan heb je ook meteen een flight buddy, altijd handig bij onvoorziene omstandigheden.
btrfly is zowel voor iPhone (iPad) als Android beschikbaar.

Tip 6 :: En dan zijn er natuurlijk ook nog…

Natuurlijk kan je het wachten ook op heel eenvoudige manieren doorbrengen. Misschien kan je eindelijk eens starten aan dat boek dat al zolang op je nachttafel ligt, of luisteren naar een podcast, of een film of serie bekijken. Of misschien kan je van de WiFi op de luchthaven gebruik maken om even naar huis of andere dierbaren te Skypen. Natuurlijk kan je ook op zoek gaan naar een lekkere stoel of bank om daar even wat slaap in te halen en een dutje te doen.

Hoe overleef jij een lange transfer? Heb jij nog speciale tips?

Pin dit bericht voor later

tips voor lange transfer

 

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!