Poldark: de 6 mooiste filmlocaties

Op dit moment – niet dit eigenste moment, tenzij je dit bericht toevallig zou lezen op een vrijdag- of zondagavond – kan je op één of de BBC genieten van Poldark, een Britse dramaserie gebaseerd op de boeken van Winston Graham.
Het verhaal speelt zich af in het 18e-eeuwse Cornwall en gaat over veteraan Ross Poldark die na 3 jaar oorlog in Amerika terugkeert naar huis, om daar te horen dat zijn vader ondertussen gestorven is, zijn lief op het punt staat te trouwen met zijn kozijn en heel zijn erfenis niets meer waard is. Wat volgt is, zoals dat hoort bij romantische kostuumdrama’s, romantiek, drama, gesmacht en veel haar in de wind.

Poldark bevat goede staaltjes acteerkunst (om nog maar van de good looks van hoofdrolspeler Aidan Turner te zwijgen) en genoeg emotionele momenten om te blijven boeien, maar de prachtige landschappen en achtergrondlocaties van het ruige Cornwall dragen zeker bij aan de uitstraling van de serie.
Een kort overzicht van de meest indrukwekkende filmlocaties:

1// Charlestown

De historische haven van Charlestown heeft een uitgebreide collectie aan hoge, historische schepen, en het traditionele dorpje leent zich perfect voor de 18e-eeuwse setting van Poldark. Je kan er ook een kijkje nemen in het Shipwreck Heritage Center.

© Andrew King
© Andrew King

2// Porthcurno

De baai van Porthcurno is het ideale decor voor verschillende romantische scènes tussen Ross en echtgenote Demelza. Helderblauwe zee, een poederig wit strand, heuvels en kleine eilandjes afgewerkt met rotsen… Een prachtig stukje natuur, en uitstekend voor een real-life strandwandeling!

poldark porthcurno beach
© Martijn vdS

3// Porthgwarra

Ooit was Porthgwarra een kleine vissersbaai, nu is het een prachtige locatie met veel vogels en natuur. Huisjes langs de kust, bootjes op de stenen en meerdere grotten om te bewonderen. Het hoogtepunt is een tunnel door de rotsen, met gelegenheden om lekker te zwemmen of te pootjebaden terwijl je van de omgeving geniet.
Ook hier zijn heel wat scènes uit Poldark (waaronder eentje waar Demelza Ross bespiedt terwijl hij een frisse duik neemt) opgenomen.

poldark porthgwarra
© Will Richards

4// Bodmin Moor & St Breward

In de serie woont Ross Poldark in Nampara, een landgoed met als manor house een eerder bescheiden woning van graniet en leisteen. Dit huis staat in het landschap Bodmin Moor, vlakbij het dorpje St Breward. De rotsrijke omgeving overgroeid met gras is een prachtig mijngebied, dat zich uitstekend leent voor de scènes buiten en te paard.

poldark bodwin
© Neil Howard

5// Mijn tussen Botallack en Levant

In het westen van Cornwall, aan de kust, ligttussen Botallack en Levant een prachtig mijngebied. De mijn van Levant zal je herkennen als de Tressiders Rolling Mill uit de serie. De granieten gebouwen bieden een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Poldark Botallack
© Ben Salter

6// Padstow Area

Een aantal klifscènes werden opgenomen bij de prachtige omgeving rond Padstow en de Camel Estuary. Deze vissershaven is omgeven door fantastische zandstranden, ideaal om helemaal uit te waaien tijdens een ontspannen strandwandeling.

poldark padstow camel estuary
© Flickr.Viewer

Begeleide Poldark-uitstappen

[su_row][su_column size=”1/3″]

Overnachting met korting!Booking.com

[/su_column]
[su_column size=”2/3″]

Poldark bij Bol.com


[/su_column][/su_row]

Koop je via bovenstaande links, dan krijg ik op het bedrag een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!